Axoria

Axoria

maanantai 23. maaliskuuta 2015

MKC - Valmentajan terveiset

Aina ei suju niin kuin Strömsössä

Lauantaiaamuna Mäntsälän monitoimihalli kuhisi jo kuin muurahaispesä Prennujen saapuessa paikalle. Kilpailussa oli varattu mattoharkka-aikaa 1 minuutti/joukkue ja tällä kertaa molempien kokoonpanojen kanssa päätettiin jättää tämä väliin, koska ensimmäisen kokoonpanon kilpailu oli heti 4. koko kilpailun alussa. Valmentajilla oli kiireitä myös Erän toisten joukkueiden kanssa, joten aamu alkoi kaikilla tavallista vikkelämmin. Huoltojoukkojen apu olikin tuiki tärkeää kun he laittoivat tyttöjä kisakuntoon kampauksineen ja meikkeineen. Kiitos kaikille hienosta ja hyvin organisoidusta työstä :)

Toinen kokoonpano sai ottaa aamun hieman rauhallisemmin, koska suoritus oli noin tunnin ensimmäisen jälkeen. Ensimmäisenä kilpailevien kanssa kisaan valmistautuminen sujui aluksi rauhallisesti kisarutiineja tehden. Harjoituksen edetessä yhdellä tytöllä aiemmin hieman venähtänyt selkälihas alkoi kuitenkin vaivata kipeästi ja itkuhan siinä tuli. Nyt täytyi tehdä pikapäätös, että kisaan ei voidakaan lähteä yhdeksän tytön voimin. Monitoimihallin ahtailla käytävillä ei kuitenkaan enää päästy tsekkaamaan kuvioita. Tapahtuma vaikutti joukkueen mielialaan, eikä muutoin niin iloisesta porukasta saanut taiottua hyvää fiilista matolle.
Monitoimihallin "vihreässä salissa" emme ehtineet käydä läpi hyppyjä tai muuta tarpeellista osien tsekkausta. Äkkiä katsoimme pari kuviomuutosta ja sitten olikin suoritusvuoro. Tytöt selvisivät koitoksesta kuitenkin ok, vaikka varsinaista ohjelman latausta suoritukseen ei pystytty tällä kertaa antamaan. Kisapäivä oli joukkueen osalta hieman surullinen, mutta tätä se urheilu välillä on, seuraavissa kisoissa toivottavasti paremmalla onnella :)
Kuva: Petri Vilhunen
Ensimmäinen kokoonpano pääsi nyt kisakatsomoon jännittämään ja kannustamaan joukkuekavereitaan toisessa kokoonpanossa. Valmentaja siirtyi lennossa heidän luokseen. Tytöt olivatkin jo aloittaneet reippaasti lämmittelyn toisen valkun kanssa ja venyttelyt olivat menossa. Kisaan valmistautuminen sujui hyvin ja keskittyneesti. Myös viimehetken valmistautuminen isommassa tilassa sujui kivasti ja kisamatolle asteltiin ryhdikkäästi.
Kuva: Petri Vilhunen
Suoritus oli mielestäni kokonaisuudessaan siisti, ja ilmaisu myös kaunista. Tuomaripalautteiden mukaan hypyistä oli lähtenyt "nollakolmosia" niiden puutteellisen ilmalennon takia. Ok. Pomppua siis lisää :) No tämähän vaikuttaa myös teknisen ja taiteellisen pisteisiin, joten ponnistuksen napakkuutta pitää tehostaa. Koska joukkueen suoritus näytti kuitenkin kauniilta, eikä mitään isompaa virhettä siellä tullut, niin valmentajana olen tyytyväinen tyttöjen suoritukseen  huolimatta hieman alhaisista pisteistä.     
Kuva: Petri Vilhunen
Joukkueiden suoritusten jälkeen lähdimme syömään läheiselle koululle ja tytöt pääsivät hieman purkamaan tunnelmia kisapäivän tapahtumista. Hyvä ruoka - parempi mieli! Osa tytöistä lähti oman sarjan jälkeen kotiin palautumaan ja muutama tyttö jäi vielä seuraamaan toisten sarjojen kilpailuita. Kilpailun tulokset onkin jo blogiin kirjattu.

Eilen sunnuntaina pidimme normaalin neljän tunnin treenin, mutta harjoitus painottui vartaloliikkeisiin ja -yhdistelmiin. Kaikki käytiin läpi pikkutarkasti ja hioimme yhdistelmiä ja dynamiikkaa. Oli todella hyvä harjoitus ja tytöt tekivät todella upeannäköistä työtä. Oli silmiähivelevää katsoa kuinka kaunista tuli :) Harjoituksen lopuksi teimme palauttavan lenkkeilyn ulkona raittiissa pikku pakkasessa.

Seuraavana viikonloppuna matkaamme Turun Caribia Cupiin - toivottavasti kokemuksista vahvistuneina ja iloisin mielin jälleen! Isompia muutoksia ohjelmaan ei viikolla tehdä, vain pientä liikeratojen fiilausta.

Tsemppiä kaikille ihanille tytöille ja äitien huoltoporukalle!
Onnittelut kisojen mitalisteille!

terveisin Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti