Axoria

Axoria

keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kisakauden kuulumisia valmentajan näkökulmasta

Prennujen kisakausi on edennyt huimaa vauhtia ja viimeinen rutistus kohti SM-kisoja on alkanut. Tytöillä on edessään oman lajin ensimmäiset Suomenmestaruuskilpailut ja kovasti tsempataan, että kisaviikonlopusta Tapiolan urheiluhallilla tulee ikimuistoinen ja hyvä kokemus koko kahden kokoonpanon joukkueelle.

Taidot ovat kauden edetessä kehittyneet ja suorituksista tulee kerta kerralta varmempia ja varmuuden mukana myös ilmaisu kehittyy ja upea virtaavuus liikkeissä tulee esille entistä laadukkaampana. Hyvä tytöt! Olette tsempanneet mahtavasti ja iloinen tunnelma salilla tekee valmentamisesta ihanaa.
Venyttelyrutiineja, kuva: Leena Heikkilä
Hyvän ja motivoituneen harjoittelun avulla olemme pystyneet yhdessä ottamaan ohjelmaan myös haasteellisempia liikkeitä ja innokkuus oppimiseen on tuottanut tulosta. Kisakaudella valmentajan kuuluu myös kuunnella saamiaan palautteita tuomareilta ja muilta asiantuntijoilta, ja aina välillä punnita, miten ohjelman suhteen edetään: mitä lisätään ja mitä poistetaan, kuinka ohjelmaa parannetaan, jotta se kisakauden pääkilpailuissa toisi mahdollisimman hyvän tuloksen. Kuukausien aikana tytöt myös kehittyvät ja oppivat asioita, jotka alkukauden kilpailuissa eivät vielä sujuneet. Valmentajille tuottaa aina suurta iloa huomata, kuinka harjoituksen avulla opitaan ja kehitytään.
Venyttelyrutiineja, kuvat: Leena Heikkilä
Välillä pitää tehdä jotakin ihan muutakin kuin kisaohjelmaa ja niinpä viime maanantaina koko treeni pyöriteltiinkin vanteiden kanssa. Treenin alku käytettiin tekniikkaharjoitteluun ja loppuosa omien pienten ohjelmien suunnitteluun pienryhmissä. Taitavia tyttöjä :)

Lyhyen "vappuloman" ja viikonlopun viimeistely-/tehotreenin jälkeen on kaikki valmista SM-viikkoon: Tarkkoja, huolellisia osia ja kokonaisia sekä ihanaa ilmaisua :) Näillä mennään!

terveisin Leena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti